Roztančené město

13. 6. 2012

Výtvarná dílna Město je karneval, kterou jsme uspořádali v Litomyšli, proměnila místní děti téměř k nepoznání.

Proměnu v park, most nebo knihovnu, ale i v architekta či urbanistu si vyzkoušely děti, které se v sobotu 9. 6. zúčastnily výtvarné dílny s názvem Město je karneval. Akci  jsme zorganizovali v rámci projektu, jehož cílem je rekultivace prostranství na nábřeží řeky Loučné, v bezprostřední blízkosti centra města.

Dílna vznikla ve spolupráci s výtvarníkem Janem Pfeifferem, s nímž připravujeme koncepci širšího vzdělávacího programu, který by měl podpořit poslání nadace a prostřednictvím podobných akcí vtáhnout lidi do přímého poznání městské krajiny.

V Litomyšli si děti formou hry mohly vyzkoušet, jak se utváří město, co v něm nesmí chybět, a jakou úlohu zde má pro člověka zeleň. Do tvorby „roztančeného města“ se zapojili děti i jejich rodiče; bohužel kvůli nepřízni počasí se akce nakonec musela schovat pod střechu Smetanova domu.

fotogalerie