Lochneska na Vodních valech v Litomyšli

10. 8. 2016

Na nábřeží řeky Loučné vyrůstají sochařsky ztvárněné herní prvky Dušana Zahoranského a Pavly Scerankové. Atypické konstrukce s klasickým způsobem využití budou určeny menším i větším návštěvníkům.

Finální tvar postupně získává dřevěná prolézačka se skluzavkou, kolotoč, obří roura s kovovými bubínky, lochneska s houpacím košem nebo pískoviště připomínající horu. Práce s osazováním a dokončováním herních prvků by měly trvat zhruba do poloviny září. Stavební a vegetační úpravy na nábřeží a v parku u Smetanova domu budou nadále pokračovat.

„Mám z toho radost,“ říká ke vznikajícím objektům Dušan Zahoranský, který na jejich instalaci pracuje se svým týmem, a pochvaluje si i spolupráci s realizátorem stavby, Společností Litomyšl Loučná EUROVIA-VYKRUT.

Autory celkového návrhu na obnovu nábřeží řeky Loučné v Litomyšli jsou Rusina Frei architekti spolu se zahradním atelierem Partero. Z nadačního grantu půjde na realizaci projektu až 25 miliónů korun, další prostředky uvolní ze svého rozpočtu město.

→  Videoreportáž regionální CMS TV o instalaci herních prvků (srpen 2016)
→  Videoreportáž o vzniku herních prvků (říjen 2015)

Více o projektu.

fotogalerie